"Bedeli Halep Halkı Ödüyor"

"Bedeli Halep Halkı Ödüyor"

İngiliz Guardian gazetesi, Halep'teki çatışmalar için Batı politikalarını suçlarken, bedelini sivllerin ödediğini yazdı.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgide; Halep'te devam eden çatışmaları başyazılarından birine taşıyan bir gazete de Guardian. Gazete "Batı'nın politikaları başarısız oldu ve bedelini bir şehrin nüfusu ödüyor" başlığını atmış.

Dikkat çeken satırlar şöyle;

Şubat'ta Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasında yapılan ateşkes anlaşmasının çökeceği çoktandır belliydi. Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın iktidar yapısını BM gözetimindeki görüşmelere ikna etmek, iç savaşın ne rejimin ne de isyancıların kazanabileceği bir çıkmaza girmesine bağlıydı. Rusya'nın açık askeri müdahalesi bu diplomatik yolu baş aşağı çevirdi. Bu arada İran 'da Suriye'de yaptıklarına Batı'nın çok ses çıkartmamasından faydalandı. Obama yönetimi için miras bırakacakları nükleer anlaşmanın her şeyin üzerinde olduğunu biliyorlardı. Bu denkleme bir dönem Halep'teki isyancıların önemli destekçilerinden Türkiye'nin, son dönemde Kürt faktörünü de göz önünde tutarak Moskova'yla yakınlaşmasını eklerseniz, şehrin sivillerinin durumu ucunda ışık görülmeyen bir tünele benziyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.