'Bedelli askerlik Çanakkale ekonomisine katkı sağlayacak'

'Bedelli askerlik Çanakkale ekonomisine katkı sağlayacak'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda bedelli askerlik düzenlemesinin de bulunduğu kanun teklifinin yasalaşmasını değerlendirdi.

Turan, askeri birlikler arasında Çanakkale'nin de yer alacağını belirterek, bedelli askerliğin şehir ekonomisine katkı sağlacağını söyledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, şöyle konuştu: 

Bedelli askerlikte 21 günlük eğitimin 11 il, 13 birlikte yapılması planlanıyor. Askeri birliklerin arasında Çanakkalemizde bulunan 3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı ve 116'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı bulunmaktadır. Çanakkalemize eğitim için gelecek olanlar aynı zamanda esnafımızdan alışveriş yaparak ekonomiye katkı sağlayacak. Askerlerimizin yakınları burada konaklayarak, gezerek, hem turizmimize, hem de ekonomimize destek olacak. Çanakkalemizin peyniri, kirazı, şeftalisi, Bayramiç beyazı daha geniş kitleye ulaşacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.