Belarus: NATO'ya karşı Rusya'dan nükleer silah isteyebiliriz

Belarus: NATO'ya karşı Rusya'dan nükleer silah isteyebiliriz

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'dan nükleer silahları Belarus'a geri isteyebileceklerini söyledi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, NATO'nun Almanya'daki nükleer silahları Polonya'ya yerleştirmesi durumunda, Rusya'dan buna karşı etkili olacak nükleer silahları Belarus'a geri isteyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rossiya Segodnya haber ajansına verdiği röportajda, Batı için neden "düşman" olduğunu anlattı.

Lukaşenko, "Çünkü Belarus'ta bir tanesi hariç Topol stratejik amaçlı füze fırlatma sistemleri tamamen yerinde ve hala kullanıma hazır. Batı'nın nükleer silahlara nasıl tepki verdiğini biliyorsunuz." ifadesini kullandı.

Rusya'nın ilk devlet başkanı Boris Yeltsin'in ABD baskı yaptığı için kendisinden bu alanları yok etmesini istediğini dile getiren Lukaşenko, "Ben, 'hayır' dedim ama baskı aşırı olduğu için bir tane alanı yok ettik. Bu ormanın içerisindeydi." dedi.

Özel silah yerleri dahil bu alanların küçük değil, devasa olduğuna dikkati çeken Lukaşenko, "Bütün bunları korudum. Amerikalılar ve Batı bana sürekli 'neden' diye sordu. Bu sorulara hala cevap vermedim." şeklinde konuştu.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.