Belçikalı bakan: Göçmenler Avrupa'ya girmemeli

Belçikalı bakan: Göçmenler Avrupa'ya girmemeli

Belçikalı bakan Francken, 'Tehlike altındaki insanlar kurtarılmalı, ancak daha fazla ölüme neden olan bir umuda yol açtığı için Avrupa'ya getirilmemeli.' dedi.

Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken, Belçika donanmasına ait BNS Louise Marie fırkateyninin AB’nin Akdenizdeki insan kaçakçılığını önlemek için başlattığı ‘Operasyon Sophia’da çekilmesi gerektiğini söyledi.

Sputnik'in Belçikalı RTL televizyonuna dayandırdığı habere göre, "BNS Louise Marie, operasyonda iyi iş çıkarıyor, ancak durması daha iyi olur" dedi.

Geminin Libya kıyılarında haziran ayının sonunda yaklaşık 120 göçmeni kurtardığını belirten Francken "Tehlike altındaki insanlar kurtarılmalı, ancak daha fazla ölüme neden olan bir umuda yol açtığı için Avrupa'ya getirilmemeli. Bu Avrupa için utanç verici" ifadelerini kullandı.

AB, Libya'dan Avrupa'ya yönelik sığınmacı akınını durdurmak için uygulamaya Operasyon Sophia isimli planı uygulamaya koymuştu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.