Belucistan: Ceyş el Adl'in İran ordusuna saldırıları artıyor

Belucistan: Ceyş el Adl'in İran ordusuna saldırıları artıyor

İran'da gerilimin devam ettiği Belucistan bölgesinde Ceyş el Adl'in İran güçlerine yönelik saldırılarında artış yaşanıyor.

İran'da gerilimin devam ettiği Belucistan bölgesinde Ceyş el Adl'in İran güçlerine yönelik saldırılarında artış yaşanıyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 4 Mart gecesi Ceyş el Adl, Zahedan yakınlarındaki Kale-i Bid bölgesinde rejim üslerine saldırı düzenledi.

Saldırının roketlerle düzenlendiği ifade edilirken, zayiata ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Bölgenin konumu:

2 Mart'ta İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Seravan şehri yakınlarındaki Bem Peşt bölgesinde Devrim Muhafızları'na ait bir konvoy saldırıya uğramıştı. Saldırı ilçenin Keştegan bölgesinde meydana gelmişti.

Ceyş el Adl tarafından dün yapılan açıklamada, bu saldırıda 5 İranlı askerin öldürüldüğü ifade edildi.

"Direniş tek yol"

Grup dün sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, bölgede savaş ve direnişin tek yol olduğunu vurguladı.

Açıklamada "Beluç, Kürt, Arap, Azeri, Türkmen ve Fars tüm milletler için rejime karşı tek çözümün direniş olduğu" belirtilirken, "rejimi devirmenin zamanı geldi" ifadesi kullanıldı.

Ceyş el Adl

İran'daki "Sünni halkın haklarını koruduğu" ifadesiyle 2003'ten bu yana ülkede birçok saldırı düzenleyen "Cundullah" (Allah'ın Askerleri) adlı grubu lideri Abdulmelik Rigi 2010'da yakalanıp idam edilmişti. Bunun ardından Beluc asıllı Cundullah örgütü yeniden yapılanmaya gitmiş, 2012'de ismini "Ceyş el Adl" olarak değiştirmişti.

Ceyş el Adl, İran-Pakistan sınırındaki Belucistan bölgesinde etkin durumda.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.