Berat Albayrak’ın istifası dünya basınında

Berat Albayrak’ın istifası dünya basınında

Türkiye'deki medya kurumlarının büyük bir kısmının yer vermediği, Bakan Albayrak'ın istifa haberi dünya basınında geni yer buldu.

Türkiye'deki medya kurumlarının büyük bir kısmının yer vermediği, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın istifa haberi dünya basınında geni yer buldu.

- ABD'li Wall Street Journal, (WSJ) "Türkiye liradaki değer kaybı kriziyle karşı karşıyayken Erdoğan ekonominin başındakileri değiştirdi" başlıklı makaleyle Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınmasın ve Berat Albayrak'ın istifa sürecine yoğunlaştı.

WSJ ayrıca, resmi bir açıklama yapılmamasının yanında Türkiye'deki yayın organlarının istifa haberini duyurmamasının kafa karışıklığına neden olduğunu da kaydetti.

- Haber Alman basınında da geniş yer buldu. Die Welt, Zeitung ve Stuttgarter gibi kaynaklar Bakan Albayrak'ın istifa haberini aktardı.

- Bloomberg, Reuters ve Middle East Eye (MEE) gibi yabancı kaynaklar Berat Albayrak'ın haberini doğrularken, Türkiye'deki birçok medya organının doğrulayacak kaynak sıkıntısı olduğundan haberi servis etmedikleri öne sürüldü.

- İngiltere merkezli Financial Times, Berat Albayrak'ın yakın çevresinin dahi istifa edeceğinden haberi olmadığını aktardı.

- ABD merkezli New York Times da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa haberini ilk saatlerde servis etti. Haberde Albayrak'ın Instagram üzerinden paylaştığı mesajla görevi bıraktığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.