Beşar Esed Moskova'da Putin ile görüştü

Beşar Esed Moskova'da Putin ile görüştü

Suriye rejimi lideri Beşar Esed, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le biraraya geldi.

Suriye rejimi lideri Beşar Esed, Moskova'ya sürpriz bir ziyaret düzenleyerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü.

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in Esed'i son seçimleri kazanması nedeniyle tebrik ettiği belirtildi. Açıklamada, Rusya liderinin Birleşmiş Milletler (BM) kararı olmaksızın Suriye'de bulunan yabancı güçleri uluslararası hukuk temelinde eleştirdiği vurgulandı.

Putin: Asıl sorun yabancı güçler

Buna göre Putin, Suriye'deki yabancı güçlerin yasadışı varlığının ülkede uzlaşma konusunda ilerleme katedilmesini engellediğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bence asıl sorun şu ki, ülkenin belirli bölgelerinde bir Birleşmiş Milletler kararı ve sizin onayınız olmaksızın yabancı güçlerin bulunması. Bu durum uluslararası hukukla çelişiyor ve size, eğer ülkenin tamamı meşru hükümet tarafından kontrol edilseydi mümkün olabilecek hızda bir restorasyon yolunda ilerlemek açısından, ülkeyi konsolide edecek azami çabayı gösterme fırsatını sağlamıyor."

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.