Beşar Esed'in Batı etkisine karşı halka tavsiyesi: Rus emperyalizmi

Beşar Esed'in Batı etkisine karşı halka tavsiyesi: Rus emperyalizmi

Şam rejimi lideri Beşar Esed, Suriye halkına Rusça öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Şam rejimi lideri Beşar Esed, Suriye halkına Rusça öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığı habere göre Esed, bir Rus milletvekili ile bir araya geldi.

Esed ülkede Rus dil merkezlerinin açılması gerektiğini belirtirken, "Bunun Batı ve Vahhabilik etkisine karşı kültürel bir alternatif olduğunu" savundu.

Esed, Arap ülkelerinin probleminin aşırıcılık ve Batı etkisi olduğunu söylerken, Rus etkisinin ülke için bir çözüm olduğunu ifade etti.

Ülkede 2011 yılından bu yana devam eden savaşta Esed rejiminin en büyük destekçisi Rusya ve İran.

Savaştan önce de Suriye'de etkin olan Rusya, 2015 yılından itibaren sahada etkisini artırdı. Bu doğrultuda Rusya, Lazkiye ve Tartus illerinde Esed rejiminden daha büyük kontrol sahibi. Rusya aynı zamanda Dera, Şam, Halep gibi bölgelerde oldukça etkin durumda.

Esed rejimi, bir yandan ülkede sivillere karşı Rusya ile beraber katliamlar gerçekleştirmekle suçlanırken, diğer yandan da Suriye'yi Rusya ve İran'a teslim etmekle suçlanıyordu.

Rus dili Suriye'de 2015 yılına müfredata dahil edilirken, Rusya ülkede askeri, siyasi ve iktisadi anlamda birinci güç konumunda.

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.