Beyaz Saray, ilk kez Myanmar'a seslendi: Şiddete son verin

Beyaz Saray, ilk kez Myanmar'a seslendi: Şiddete son verin

lk kez Burma güvenlik güçlerinin hedef alındığı açıklamada, ''Burma güvenlik güçlerine hukukun üstünlüğüne uymaları çağrısında bulunuyoruz'' dendi.

Myanmar'da (Burma) 300 bin kişinin evlerini terk etmesine yol açan şiddet olaylarıyla ilgili Burma güvenlik güçlerini uyaran ABD yönetimi, "Etnik Rohingya toplumu ve diğer azınlıklar da dahil çok sayıda insanın yerlerinden edilmesi ve mağdur olması, Burma güvenlik güçlerinin sivilleri korumadığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Arakan'da devam eden olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sanders açıklamasında, "ABD, 25 Ağustos'ta bir Burma güvenlik noktasına düzenlenen saldırıların ardından 300 bin kişinin evlerini terk ettiği Burma'da devam eden krizden dolayı derin bir şekilde rahatsızdır. Bu saldırıları ve ardından yaşanan şiddeti bir kez daha kınıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

'SİVİLLERİN KORUNMADIĞI GÖRÜNÜYOR'

İlk kez Burma güvenlik güçlerinin net bir ifadeyle hedef alındığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Etnik Rohingya toplumu ve diğer azınlıklar da dahil çok sayıda insanın yerlerinden edilmesi ve mağdur olması, Burma güvenlik güçlerinin sivilleri korumadığını gösteriyor. Güvenlik güçlerinin ve bu güçlerin rızasıyla hareket eden sivillerin neden olduğu hukuk dışı cinayetler, köylerin yakılması, katliamlar ve tecavüzler de dahil insan hakları ihlalleri iddiaları konusunda alarma geçtik. Burma güvenlik güçlerine hukukun üstünlüğüne uymaları, şiddete son vermeleri ve tüm kesimlerden insanları yerlerinden etmeye son vermeleri çağrısında bulunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.