Beyaz Saray'daki 'Türkiye'ye yaptırım' toplantısı sona erdi

Beyaz Saray'daki 'Türkiye'ye yaptırım' toplantısı sona erdi

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına ilişkin yaptırımların görüşülmesinin beklendiği Beyaz Saray toplantısı sona erdi.

ABD Başkanı Trump ve senatörler, Beyaz Saray'da bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın almasının ardından ABD Kongresi tarafından onaylanan CAATSA yaptırımlarının görüşüleceği belirtilmişti.

NTV muhabirinin aktardığına göre, toplantıya 45 Cumhuriyetçi senatör katıldı.

​Diğer yandan 10 Demorat senatör ABD Başkanı Donald Trump'a bir mektup göndererek, Türkiye'ye yönelik olası yaptırımlara ilişkin Cumhuriyetçi senatörlerle yapılan özel toplantı konusundaki 'hayal kırıklığını' dile getirdi.

Mektupta, "Gecikmeden yasalara uymanızı ve Türkiye'ye yaptırımlar uygulamanızı bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Trump'ın, Türkiye ve S-400 konusunu görüşmek üzere önde gelen Cumhuriyetçi senatörleri Beyaz Saray'a davet ettiği bildirilmişti.

Geçen hafta Washington Post gazetesinde yer alan ve toplantı organizasyonunda bulunan 2 yetkiliye dayandırılan haberde, muhtemelen görüşmenin salı günü yerel saatle 16.00'da yapılmasının planlandığı ifade edilmişti.

Haberde, toplantı davetiyesinin bir kopyasına da ulaşıldığı, davetiyede "Başkan Donald Trump adına... Türkiye hakkında" ibaresinin yazılı olduğu belirtilmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.