Beyaz Saray'ın aşırı sağ cephesinde çöküş

Beyaz Saray'ın aşırı sağ cephesinde çöküş

ABD Başkanı Trump’ın dış politika danışmanlarından Gorka’nın görevinden ayrıldığı bildirildi. Gorka son bir ayda Trump yönetimine veda eden beşinci isim oldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın dış politika danışmanlarından Sebastian Gorka'nın görevinden ayrıldığı bildirildi.

ABD basınında çıkan haberlere göre, Beyaz Saray danışmanlarından Gorka, Trump yönetimine veda eden son isim oldu.

Bazı kaynaklar Gorka'nın istifa ettiğini yazarken, ismini vermeyen bir Beyaz Saray yetkilisinin “Gorka istifa etmedi ancak Beyaz Saray’da çalışmadığını teyit edebilirim.” açıklamasında bulunması, Gorka’nın görevinden alındığı şeklinde yorumlandı.

Gorka’nın görevini bırakması ya da el çektirilmesi, Trump’ın Baş Stratejisti Steve Bannon ile geçen hafta yollarını ayırmasının ardından beklenen bir gelişmeydi.

Gorka kimdir? 

Aşırı sağ grupların sesi olarak ün kazanan ve seçim döneminde Donald Trump’a açık destek veren Breitbart News haber sitesinin kurucuları ve editörlerinin Beyaz Saray’ın kilit noktalarındaki varlığı ilk günden tartışmalara neden oldu. Steve Bannon, Stephen Miller ve Sebastian Gorka gibi ırkçı ve aşırı sağ isimlerin Trump’ı iç ve dış politikada yönlendirdiği ifade ediliyordu. 

Müslüman karşııt görüşleriyle tanınan Beyaz Saray’daki dış politika danışmanlarından Sebastian Gorka, Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon’a yakınlığıyla biliniyor. Britanya doğumlu ve Macar asıllı Gorka’nın, 2. Dünya Savaşı’nda Naziler tarafından yönlendirilen faşist Vitézi Rend isimli grubun bir üyesi olduğu iddiası tartışmalara neden olmuştu. Trump yönetimine katılmadan önce Gorka, Bannon tarafından yönetilen aşırı sağ görüşlü medya kuruluşu Breitbart News için terörizm analisti ve editörü olarak çalışmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.