"Beyoğlu'nda Hedef İsrailliler Değildi"

"Beyoğlu'nda Hedef İsrailliler Değildi"

İsrail Terörle Mücadele Dairesi, saldırının 'turizme darbe' amaçlı olduğunu düşünüyor.

İsrail’in Terörle Mücadele Dairesi tarafından gerçekleştirilen soruşturmaya göre; 19 Mart’ta İstanbul Beyoğlu’nda ölenler arasında üç İsrail vatandaşının olduğu bir canlı bomba saldırısı gerçekleştiren eylemcinin hedefinin İsrailli grup değildi.

AFP'de yer alan habere göre; bir ay süren soruşturmanın ardından basın açıklaması yapan İsrail Terörle Mücadele Dairesi, canlı bombanın asıl hedefinin "Türkiye turizmi" olduğunu açıkladı. İntihar saldırısında bir İran vatandaşı da hayatını kaybetmişti. Ölen İsrailliler'den ikisi aynı zamanda Amerikan vatandaşıydı.

Türk basınında saldırıdan bir gün sonra çıkan haberlerde, eylemcinin Türkiye’ye gelen İsrailli grubu otellerinden gittikleri restorana kadar takip ettiğini ve bombayı patlatmak için grubun restorandan çıkmasını beklediği yazılmıştı.

Kimliği tespit edilen eylemcinin IŞİD mensubu Türk vatandaşı Mehmet Öztürk olduğu açıklanmıştı. Araştırmalara göre, Öztürk iki sene Suriye’de yaşamış ve Türkiye’ye geri dönmüştü.

Saldırı sonrasında, İsrail Başbakanlık Ofisine bağlı İsrail Terörle Mücadele Dairesi, vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat etmeme uyarısında bulunmuştu. Uyarı hâlâ geçerliliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.