Beyrut patlaması soruşturması: İki milletvekilinin mallarına el konulacak

Beyrut patlaması soruşturması: İki milletvekilinin mallarına el konulacak

Beyrut'ta 2020 yılında yaşanan liman patlamasına ilişkin soruşturma sürüyor.

Lübnan mahkemesi, Beyrut Limanı’nda 2020 yılında meydana gelen patlamayla ilgili açılan soruşturmayı yavaşlatmakla suçlanan ve bu konuda haklarında dava açılan iki milletvekillinin taşınmaz mallarına geçici olarak el konulmasını kararlaştırdı,

Mahkeme kararı gereği Gazi Zeayter ve Ali Hassan Halil isimli iki milletvekilinin 3 milyon dolar değerindeki taşınmazlarına el konulacak.

İki milletvekilinin avukatı, karar resmen kendilerini tebliğ edildikten sonra itirazda bulunacaklarını açıkladı.

Patlamada 220’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Milletvekili oldukları gerekçesiyle sahip oldukları “dokunulmazlık” nedeniyle yargılanamayacakları görüşünü dile getiren ve daha önce duruşmalara gelmeyen iki milletvekili, patlamayla ilgili soruşturmayı geciktirdikleri yolundaki şikayetleri reddediyor.

Soruşturma gizli yürütüldüğü gerekçesiyle iki milletvekili hakkında tam olarak hangi suçlamayla dava açıldığı konusu henüz tam olarak açıklığa kavuşmuş değil.

Bununla birlikte Reuters patlamada ölenlerin ailelerinin, soruşturmayı geciktirdikleri gerekçesiyle iki milletvekili aleyhine dava açtığını aktardı. 

Reuters'e göre patlamada yakınlarını kaybeden 10 aile açtıkları davada, iki milletvekilini, soruşturmayı yavaşlatmak için sürekli dilekçe vererek “yetkilerini kötüye kullanmakla” suçluyor.

Beyrut’taki patlamayla ilgili görevlendirilen sorgu hakimine yapılan itirazlar yüzünden 2021 yılı sonunda itibaren dava ilerlemiyor.

Zeayter ve Halil bu yıl mayıs ayında düzenlenen seçimlerde yeniden parlamentoya seçilmişti.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.