Biden: İsrail uluslararası desteği kaybediyor

Biden: İsrail uluslararası desteği kaybediyor

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sebebiyle uluslararası desteği kaybetmekte olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu eleştirdi. Biden, Netanyahu’nun sertlik yanlısı hükümetinde değişikliğe gitmesi gerektiğini söyledi.

Biden, İsrail’in iki devletli bir çözüme gelecekte de “hayır” diyemeyeceğini ifade etti.

2024 seçimleri için başkent Washington’da düzenlenen bir kampanya bağışı toplama etkinliğinde konuşan ABD Başkanı, Gazze’de binlerce sivil can kaybından duyulan endişeyi dile getirdi ve Netanyahu hükümetinin uluslararası desteği kaybetmeye başladığını söyledi.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığı habere göre Biden, “İsrail güvenliği konusunda ABD’ye güvenebilir. Şimdi ABD’den de fazlasına sahipler; Avrupa Birliği, dünyanın çoğu onlarla. Ancak ayrım gözetmeden uygulanmakta olan bombalama yüzünden bu desteği kaybetmeye başlıyorlar” diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden konuşmasında Netanyahu’nun hükümetini ve kabinesini de eleştirdi; İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in yaklaşımını özellikle dile getirerek, “Bu, İsrail tarihindeki en muhafazakar hükümet” dedi.

Biden, "Netanyahu bu hükümeti değiştirmek zorunda. İsrail'deki hükümet işleri çok zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Biden ayrıca İsrailli sertlik yanlılarının karşı çıktığı Filistin devleti kurulması önerisine İsrail'in nihayetinde "hayır diyemeyeceğini" söyledi.

Biden, "Bölgeyi birleştirmeye başlamak için bir fırsatımız var ve bunu hala yapmak istiyorlar. Ancak Netanyahu’nun bölgeyi güçlendirmek için bazı adımlar atması gerektiğini anladığından emin olmalıyız. Filistin devleti yok diyemezsiniz. İşin zor kısmı bu olacak” ifadelerini kullandı.

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.