Biden Suudi Arabistan'ın açıklamalarını yalanladı

Biden Suudi Arabistan'ın açıklamalarını yalanladı

Suudi Arabistanlı yetkililer, Biden’in Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili olarak Riyad'ı suçlamadığını iddia ederken, Joe Biden bu ifadeleri yalanladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı görüşmede, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin gündeme gelişi konusunda Riyad yönetiminin basına aktardıklarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Riyad yönetimi dün yaptığı açıklamada, Biden’ın görüşmede Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili olarak Suudi Arabistan’ı suçlamadığını iddia etmişti.

Açıklamada, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın, başta Irak olmak üzere bölgede hatalar yaptığı gerekçesiyle Washington’u eleştirdiği aktarılmıştı.

"Riyad yönetiminin açıklamaları doğru değil"

Orta Doğu ziyaretinin ardından Beyaz Saray’a dönen Biden, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine bunların doğru olmadığını bildirdi. Biden, "Riyad yönetiminin açıklamaları doğru mu?" şeklindeki soruya, "hayır" yanıtını verdi.  

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, basına yaptığı ayrı bir açıklamada, ikili görüşmede Biden’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı suçlar bir ifade kullandığını duymadığını söylemişti.

"Kaşıkçı cinayeti gayri resmi bir şekilde görüşüldü"

Yine toplantıya katılan bir Suudi Arabistan yetkilisi, görüşmenin Biden’ın aktardığı gibi olmadığını Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kısmın resmi görüşme öncesi gayri resmi bir şekilde gündeme geldiğini iletti. Aynı yetkili, Biden’ın Prens’i cinayetle ilgili suçlar şekilde konuşmadığı aktardı.

ABD istihbaratı daha önce Biden’a verdiği raporda Prens’in Kaşıkçı’nın öldürülme talimatını verdiğini bildirmişti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından enerji krizinin ortaya çıkmasıyla birlikte ABD, Suudi Arabistan’a yönelik tutumunu yumuşatma yoluna gitmişti.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.