Biden: Ukrayna'ya 3 milyar dolardan fazla silah yardımı yaptık

Biden: Ukrayna'ya 3 milyar dolardan fazla silah yardımı yaptık

ABD Başkanı Joe Biden, savaşın Rusya için stratejik bir kayıp olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 3 Mayıs 2022 tarihinde Alabama’da, Javelin tanksavarları üreten Lockheed Martin Fabrikası’nı ziyaret etti.

Biden burada yaptığı konuşmada Rus askeri birliklerinin büyük zorluk içerisinde olduğuna işaret ederken, Rusya için bu savaşın stratejik bir kayıp olduğunu dile getirdi.

"Ukrayna'ya 3 milyar dolardan fazla silah yardımı"

Ukrayna’ya 3 milyar doları aşkın silah yardımında bulunduklarını belirten Joe Biden, “Ukrayna’ya yardım ettik bunu yapmasak (Ruslar) ilerlemeye devam edeceklerdi. Geçtiğimiz hafta kongre ile görüştüm. Ek bir bütçe istedim. ABD’nin doğrudan savaşın ön cephesinde Ukrayna’ya yardım sağlayabilmesi için destek istedim. Ukrayna halkına yardım edebilmemiz için kongrenin hızlı bir biçimde bu bütçeyi onaylamasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ABD’nin bugüne kadar Ukrayna’ya binlerce tanksavar füzesi gönderdiğini ve göndermeye devam edeceğini belirten Biden, “Artık Ukrayna’da yeni doğan çocuklara Javelin ve Javelina ismi veriliyor” şeklinde konuştu.

Biden: Rusya Ukrayna'da çok sayıda savaş suçu işledi

Rusya’nın Ukrayna’da çok sayıda savaş suçu işlediğini söyleyen Biden, şu anda dünyada otokrasiler ve demokrasiler arasında büyük bir savaş olduğunu belirterek “Diktatörlere şimdi karşı durmazsanız, tarih boyunca onlar başa gelmeye ve ellerini güçlendirmeye devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Joe Biden ayrıca “Ukrayna’ya savaşı kazanması için bir şans veriyorsunuz” diyerek Lockheed Martin çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.