Biden'dan Taliban'a: Amerikalı rehineyi serbest bırakın

Biden'dan Taliban'a: Amerikalı rehineyi serbest bırakın

ABD Başkanı Joe Biden, Taliban'ın elinde Amerikalı bir rehine olduğunu öne sürdü ve bu kişinin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Taliban'ın elinde Amerikalı bir rehine olduğunu öne sürdü ve bu kişinin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

ABD'li eski bir asker olan ve ABD'ye Afganistan'da askeri destek sağlayan bir şirketin yöneticiliğini yapan Mark R. Frerichs'in, 2020 yılının Ocak ayında kaçırıldığı ileri sürülmüştü.

Dün, olayın ikinci yılı dolayısıyla bir açıklama yapan ABD Başkanı Biden, "Amerikalıların veya herhangi bir masum sivilin güvenliğini tehdit etmek kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Biden, Taliban'ın siyasi tanınma ummadan önce Frerichs'i serbest bırakması gerektiğini, bunun müzakere edilebilir bir konu olmadığını savundu.

Frerichs olayı

2020 yılının Ocak ayı sonunda, Afganistan'ın doğusundaki Host ilinde Taliban'ın Frerichs'i kaçırdığı iddia edildi.

Newsweek'in ABD'li askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre 57 yaşındaki eski ABD Donanma mensubu Mark R. Frerichs, ABD'nin Afganistan'da ortaklık yaptığı özel şirketlerden birinin genel müdürüydü.

Frerichs'in şirketi International Logistical Support, bölgedeki ABD askerlerinin ve yetkililerinin gerekli lojistik bağlantılarının ve hizmetlerinin görülmesi görevini yerine getiriyordu. Frerichs 2012 yılından beri sıklıkla Afganistan'a gidiyordu.

Taliban ise olaya dair bir açıklama yapmamıştı.

Grup daha önce de birçok yabancıyı esir almış ve bunlar karşılığında ABD ile esir takasları gerçekleştirmişti.

Bu kapsamda Taliban'ın birçok üst düzey komutanı, Guantanamo ve Bagram gibi yüksek güvenlikli cezaevlerinden serbest bırakılmıştı.

Frerichs'in de benzer bir takasta kullanılmak üzere halen tutulduğu öne sürülüyor. ABD'nin elinde halen bazı Afganistan vatandaşları mahkum olarak tutuluyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.