Bilançonun günden güne ağırlaştığı Gazze'de son durum nasıl?

Bilançonun günden güne ağırlaştığı Gazze'de son durum nasıl?

İsrail güçleri çekildikleri bölgelerde düzenledikleri keskin nişancı saldırılarıyla Gazzelileri hedef almayı sürdürüyor.

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, sıkı kuşatma altındaki bölgeye yönelik İsrail saldırılarında ölü sayısının 28,176’ya yükseldiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada son 24 saat içinde 112 kişinin öldüğü, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de toplam 67.784 kişinin yaralandığı belirtildi.

Keskin nişancı atışları

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde İsrail askerlerinin menziline giren her Filistinli sivil keskin nişancı atışlarının hedefi oluyor.

Erkek, kadın ve çocuk, hiçbir ayırım yapmayan İsrail güçleri sokaklarda yiyecek arayan veya kalacak başka bir mekan bakan sivilleri katletmeyi sürdürüyor.

İsrailli keskin nişancılar tarafından hedef alınanlar yalnızca siviller değil. Sokaklarda dolaşan Filistinlilere ait çiftlik hayvanları da hedefte.

Geçtiğimiz günlerde Filistinlilerin bölgeden paylaştığı görüntülerde İsrail keskin nişancılarının sokaktaki koyunları hedef aldığı görülüyordu.

Alıkonulan Gazzeliler

Öte yandan güneydeki Han Yunus kentinde İsrail güçlerince alıkonulan çok sayıda Filistinlinin görüntüleri sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Görüntülerde Filistinliler İsrail bayrağı önünde, sırtları dönük ve diz çöktürülmüş bir vaziyette giyindikleri özel kıyafetlerle poz veriyor.

İsrail tarafından alıkonulan Gazze sakinlerinin akıbetinin ne olduğu bilinmiyor.

Bölgeden haber aktarımı yapan birçok kaynak Filistinlilerin infaz edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ifade ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Gazze'nin kuzeyindeki elleri ve gözleri bağlı şekilde infaz edildikten sonra çöp yığınlarının arasına atılmış yaklaşık 30 Filistinlinin cesedi bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.