Bilim Kurulu Üyesi Prof. Yavuz: Dikkat edilmezse tekrar karantinaya gireriz

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Yavuz: Dikkat edilmezse tekrar karantinaya gireriz

Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, dikkat edilmemesi durumunda karantina günlerine geri dönülebileceğini söyledi .

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başlamasından bu yana sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı ilk haftasonunda sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı ve sokağa çıkanların maske takmadığı belirtilirken, Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, dikkat edilmemesi durumunda karantina günlerine geri dönülebileceğini söyledi:

Daha önce yaptığımız uyarılar hâlâ geçerli. Açık havada olunması bir şeyi değiştirmez, sosyal mesafeye uyulmalı ve maske gibi önlemler alınmalı. O kadar kalabalığın yakın teması iyi değil. Semptomu olmayan taşıyıcı insanlar da var. Yeni normal dönemde kısıtlı şekilde bir araya gelinebilir ancak önlemlerin alınması gerekiyor. Düğün, nişan, taziye gibi durumlara dikkat edilmeli. İnsanlarda karantina sürecinden gelen bir sosyal yorgunluk var ancak dikkat edilmezse tekrar eski sayılara ulaşabiliriz ve tekrar karantina sürecine dönebiliriz.”

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.