Bin Ladin'in Oğlu, Babasının İntikamı İçin Yemin Etti

Bin Ladin'in Oğlu, Babasının İntikamı İçin Yemin Etti

Brookings Enstitü uzmanı Bruce Riedel'e göre Hamza, "hitabeti güçlü ve tehlikeli bir düşman".

Öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in oğlu, yayınladığı ses kaydında babasının intikamını almak için yemin etti.

"Hepimiz Usame'yiz" başlığını taşıyan 21 dakikalık konuşmada Hamza Bin Ladin, küresel savaşçı gruplarının "ABD'ye karşı mücadelelerine" devam edeceği sözünü verdi. 

Hamza ses kaydında şu ifadeleri kullandı:

"Sizi vurmaya devam edeceğiz. Filistin, Afganistan, Suriye, Irak, Yemen, Somali ve geri kalan Müslümanların topraklarındaki zulümlerinize karşılık sizi ülkenizde ve başka yerlerde hedef alacağız"

Hamza, babasının intikamının sadece bir kişinin değil, "İslam'ı savunmak isteyen herkesin" intikamı olacağını ileri sürdü.

Usame Bin Ladin, Pakistan'da ABD özel kuvvetlerine bağlı askerlerin operasyonu sonucu 2011 yılında öldürülmüştü.

Bin Ladin'in evinde bulunan belgeler geçen yıl ABD tarafından yayımlanmaya başlandı. Bu belgelere dayandırılan iddiaya göre,  Bin Ladin'in yardımcıları oğlu ile birlikte diğer örgüt liderlerini birleştirmek için çaba gösterdi. 

Hamza'nın yirmili yaşlarda olduğu düşünülüyor. Brookings Enstitü'nün sunduğu bilgilere göre Hamza, 11 Eylül saldırılarından önce Afganistan'da babası ile beraberdi ve ABD işgali sonrası Pakistan'da babası ile beraber zaman geçirdi. 

El Kaide'nin şu anki lideri Eymen ez Zevahiri'nin geçen sene yayınladığı ses kaydında, Hamza Bin Ladin'in de konuşmasına yer verilmişti. Hamza, El Kaide'nin yaşlanan lider kadrosuna karşılık genç bir ses olarak ortaya çıktı. 

Brookings Enstitü uzmanı Bruce Riedel, Hamza hakkında şu yorumda bulunuyor:

"Hamza, doğrudan kurucusu ile bağlantılı biri olarak El Kaide için yeni bir yüz olabilir. O hitabeti güçlü ve tehlikeli bir düşman" 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.