Bin Ladin'in Oğlu 'Fanatiklere' Karşı Uyardı

Bin Ladin'in Oğlu 'Fanatiklere' Karşı Uyardı

El Kaide'nin medya kolu Es Sahab Medya, Usame bin Ladin'in oğlu Hamza'nın ikinci ses kaydını yayınladı. Kayıtta Suriye'deki savaşa yönelik mesajlar bulunuyor.

El Kaide'nin propaganda kolu Es Sahab, Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Usame bin Ladin'e ait bir ses kaydı yayınladı. Hamza bin Ladin'in önceki konuşma kaydı geçen yılın Ağustos ayının sonlarında paylaşılmıştı ve El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin mesajı ile birlikte sunulmuştu. "Kudüs ancak bir gelin, mehri kanlarımız" başlıklı konuşma, dün erken saatlerde sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Bin Ladin konuşmasının büyük bir kısmını "Mescid-i Aksa" konusuna ayırdı ve tüm Müslümanların "Filistinli kardeşleri ile birlikte olması", "Yahudileri öldürmesi ve onların dünya genelindeki çıkarlarını hedef alması" gerektiğini ileri sürdü. 

Bin Ladin, Filistin'in özgürlüğüne kavuşması için Suriye'deki savaşın kilit bir role sahip olduğunu söyledi. Suriye topraklarının bir "İslam Ordusu"nun yükselmesi için en iyi hazırlık alanı olduğunu belirten Bin Ladin, "Filistin'in kurtuşu için yol bugün çok yakındır" ifadesini kullandı. Hamza bin Ladin'e göre; Müslümanlar, "çabalarının odağına Suriye'deki savaşı koymalı", "İslam hukuku bilincini yaymalı" ve "mücahitlerin saflarını birleştirmeye çalışmalı". 

Bin Ladin, tüm dünyanın Müslümanlara karşı birleştiğini iddia etti ve İslamcı savaşçıların "bölünme" yaşama noktasında artık bir bahanelerinin kalmadığını söyledi. Bu sözler IŞİD'e karşı ince ve örtülü eleştiriler olarak yorumlandı. 

El Kaide'nin resmi açıklamalarında, Suriye savaşı ve Filistin-İsrail sorunu arasında ilk defa bir bağlantı kurulmuyor. Eymen ez Zevahiri, önceki Aralık ayında yayınlanan konuşmasında, Mescid-i Aksa'nın özgürleştirimesi için "Müslümanları mobilize edecek olan Mısır ve Suriye'de kurulacak bir İslam Devleti'ne ihtiyaç olduğunu" söylemişti. El Kaide lideri, bu projenin hayata geçmesinin "birliği" gerektirdiğini belirterek, cihat yanlısı savaşçıların birbirlerine karşı düşmanlıktan kaçınmaları gerektiğini ifade etmişti. 

Hamza bin Ladin, ilk sesli mesajını 2015 yılının Ağustos ayında yayınladı. Video olarak paylaşılan kayıtta aynı zamanda Hamza'nın oldukça genç zamanlarında çekilmiş bir fotoğraf bulunuyordu. 

Hamza bin Ladin

Hamza'nın ikinci sesli mesajı, Usame bin Ladin'in "Filistin'in evlatlarının kanları, bizim evlatlarımızın kanları gibidir" sözü ile başlıyor. Ayrıca, Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK)'nin ideologlarından biri olan eski Guantanamo mahkumu İbrahim Rubeyş'ten alıntılara da kayıtta yer veriliyor. Rubeyş önceki sene ABD'nin drone saldırısı sonucu öldürülmüştü.

Rubeyş'in konuşmasında, "kardeşlik" kavramının gruplara, üyelere ve organizasyonara indirgenmesine karşı Müslümanlar uyarılıyor. AYEK ideoloğu, "kardeşliğin" tüm Müslümanları kapsadığını söylüyor.

Kaydın devamında genç Bin Ladin, diğerlerine karşı "bir grup veya fraksiyonu" destekleyen "fanatikleri" kınadı. Hamza, "Birinin bir gruba sevgisi, birinin diğer Müslümanlara yönelik sevgisine karşı bir koz olmamalı" dedi.  

Hamza ve Rubeyş'in sözleri kuşkuya yer bırakmayacak şekilde El Kaide'nin grup çıkarlarını Müslümanların çıkarlarının önüne koymakla itham ettiği IŞİD'i hedef alıyor. 

Hamza konuşmasında babasının sözlerini tekrarlıyor ve "Filistin'deki kardeşlerimiz. Sizin kanlarınız bizim kanlarımızdır" ifadesini kullanıyor.

Kaynak: Long War Journal ve Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.