Bin Ladin’in oğlu 'terör listesine' eklendi

Bin Ladin’in oğlu 'terör listesine' eklendi

ABD hükümeti, El Kaide’nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin’in oğlunu 'terör listesine' ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in oğlunun, 'terör listesine' eklendiği kaydedildi.

Hamza Bin Ladin, 2015 yılında yayınlanan bir sesli mesajda Washington, Paris ve Tel Aviv de dahil batılı ülkeler ve müttefiklerinin başkentlerine saldırı çağrısı yapmıştı

"ABD'nin çökmesine az kaldı"

Oğul Bin Ladin, yayınladığı ses kaydında ABD'ye karşı saldırıların arttırılması çağrısında bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Başını Amerika’nın çektiği küresel küfür, sizin ellerinizle büyük darbelere ve bünyesini sarsan büyük hezimetlere şahit oldu. Allah’ın izniyle çökmesine az kaldı. Ey İslam ümmeti! Haçlılar tarafından başlatılan haçlı saldırıları son bulmuş değildir. Hatta şu anda Beyaz Saray’da bulunan insanlık suçu işleyen çeteler, başka suçlar işlemeye devam etmektedir. Şu an bizim için rahatlık zamanı değildir. Yükümüz ağır, emanetimiz büyüktür. Cennet kapıları, haçlılarla yapılacak savaşın üzerine açılmıştır.”

"Haçlıları iki yolla yenebiliriz"

Konuşmasının sonlarına doğru bütün Müslüman grupları ve teşkilatları Mescid-i Aksa’nın özgürleştirilmesi için devrime çağıran Hamza bin Ladin, “Gazze’de ki kardeşlerimiz daha ne kadar muhasara altında ve Mescid-i Aksa esir olarak kalacak” demişti.

"Irak ve Şam’daki Haçlı saldırılarının önüne geçilmesi ve Filistin’in özgürlüğü için iki yol bulunduğunu" belirten Hamza bin Ladin, birinci yolu Suriye'deki İslami grupların desteklenmesi, ikinci yolu ise hangi mekanda olursa olsun Amerikalıların ve Yahudilerin çıkarlarının hedef alınması olarak gösterdi.

18 oğuldan bir tanesi

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, Hamza Bin Ladin 1989 yılında Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde dünyaya geldi. Başka kaynaklara göre ise doğum tarihi 1991.

Hamza bin Ladin; Usame bin Ladin’in 18 oğlundan bir tanesi. Hamza bin Ladin 2008 yılında internette yayınladığı bir videoda şiir halindeki sözleriyle, ABD ve müttefikleri İngiltere, Fransa ve Danimarka’ya karşı savaş ilan etmesiyle gündeme gelmişti.

Usame Bin Ladin, 2 Mayıs 2011 tarihinde Pakistan'ın Abbotabat kentinde ABD özel birliklerince öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.