Binali Yıldırım: Şartlar iyileştiğinde bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek

Binali Yıldırım: Şartlar iyileştiğinde bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, son dönemde gündemde olan sığınmacı meselesiyle ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Biliyoruz ki şartlar iyileştiğinde, orada can ve mal güvenliği tam sağlandığında burada geçici korumayla bulunan bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek, dönmeye de başladı” dedi.

Yıldırım, Tunceli Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, düzensiz göçmen konusuna değindi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Efendim niye göçmenler, sığınmacılar burada? Bu insanlar, durup dururken rahatını bozmak için mi geldi? Kim vatanını, evini, barkını, hatıralarını terk edip başka yere gider? Ancak can güvenliği olmayanlar gider. Dolayısıyla sığınmacılar, mülteciler deyince aklı izan ile hareket etmek lazım. İnsafla hareket etmek lazım. Biliyoruz ki şartlar iyileştiğinde, orada can ve mal güvenliği tam sağlandığında burada geçici korumayla bulunan bütün yabancılar kendi topraklarına dönecek, dönmeye de başladı. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarını da bunun için yaptık. Niye sınırlarımızın güneyinde 900 kilometrelik bir alanda terör odaklarını daha sınırlarımıza gelmeden temizledik?"

Binali Yıldırım, şimdi sınırdaki bu bölgelere Suriye’deki iç savaştan canını kurtarmak için gelen sığınmacılara evler, okullar yaptıklarını ve oraya yerleştirdiklerini ifade ederek, sığınmacıların güvenli bir şekilde hayatlarının devam etmesini sağladıklarını belirtti.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.