Bir devrin sonu: Suriye'deki IŞİD varlığı bitmek üzere

Bir devrin sonu: Suriye'deki IŞİD varlığı bitmek üzere

IŞİD'in Suriye'deki son kalesi de rejime bağlı güçlerin kontrolüne geçti.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kenti kırsalında, Irak sınırında bulunan El Bukemal ilçesinin tamamı Rusya tarafından desteklenen rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin kontrolüne geçti.

Bölgede bir süredir Rusya destekli güçler ile IŞİD arasında yaşanan çatışmaların ardından örgüt ilçe merkezinden tamamen çekildi. 


Kırmızı: Suriye rejimi, Pembe: Bağdat hükümeti, Siyah: IŞİD, Sarı: PKK/YPG

İran destekli Haşdi Şabi güçleri de sınırın Irak tarafından El Bukemal ilçesinin rejime bağı güçlerce kontrol altına alınmasına destek sağlamıştı.

Haşdi Şabi güçleri bir süredir sınırın diğer tarafından El Bukemal ilçesindeki IŞİD hedeflerine yönelik top atışları gerçekleştiriyordu.

Bir devrin sonuna gelindi

Deyr ez Zor kırsalındaki El Bukemal ilçesinin IŞİD'ten geri alınmasıyla birlikte Suriye'deki IŞİD varlığı büyük ölçüde sona ermiş durumda.

Suriye'de IŞİD'in son kalesi olarak nitelendirilen ilçeden sonra örgüt sadece Deyr ez Zor kırsalındaki küçük bölgelerde faaliyet gösteriyor.

Temmuz 2014'te muhaliflerden almıştı

IŞİD, Irak sınırındaki El Bukemal ilçesini 2014 yılında muhaliflere karşı düzenlediği saldırılar sonrası kontrol altına almıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.