Bir 'özgürleştirme' hikayesi: Musullu esir kadınlara tecavüz ediliyor

Bir 'özgürleştirme' hikayesi: Musullu esir kadınlara tecavüz ediliyor

Irak askerleri ele geçirdikleri yerlerde tecavüz ve yağma yapmaya devam ediyorlar. Bu yağmalar sadece Haşdi Şabi ile sınırlı değil.

Musul’un eski Musul olarak adlandırılan bölgesinde ilerlemeye başlayan Irak ordusu ev ev arama yapmaya başladı.

Göz altına alınan bazı kişilerin cadde ortasında infaz edildiği gelen bilgiler arasında.

Fetih Medya'ın paylaştığı aşağıdaki görüntülerdeki kadın ise Ümmü Semra. Kocası(Fethi Ahmed Salih) alıkonulduktan sonra Iraklı askerlerin iğfaline uğruyor.

Iraklı askerler kadına tecavüz ettikten sonra sıra bir diğerine gelince diğeri Regl’i başladığından yanaşmadığını ifade ediyor.

Çekilen görüntülerin askerler arasında yayıldıktan sonra sosyal medyada “vicdani sebeplerden” paylaşıldığı ifade ediliyor.

 


Asker diğerine -Ne yaptın?

-Hiç bişey… Regl olmuş da!

Alman yayın organı Der Spiegel  ise olaylara bizzat foto muhabiri Ali Arkadi’nin tanık olduğunu, olayın Fethi Ahmed Salih’in evine yapılan baskında 16 Aralık’ta çekildiğine yer verdi.

“Kahraman değil canavarlar” başlığıyla verilen yazıda foto muhabiri Ali Arkadi’nin başta genç kadınlara olmak üzere tecavüz ve kanlı infazlara tanık olduğunu aktarıldı.

Görüntülerde hükümet askerleri Musul'da bir kontrol noktasında yakaladıkları iki kardeşe işkence yapıyor:


Söz konusu kişinin evinin basıldıktan sonra eşine bizzat Irak ordusu askerince tecavüz edildiğini, ve bazı gözaltına alınanlara bizzat işkence etmesi için kendisine de teklifte bulunulduğunu açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.