Bir ülke daha büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyor

Bir ülke daha büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyor

Güney Amerika ülkesi Surinam, İsrail'deki büyükelçiliğini Tel Aviv'den işgal altındaki Kudüs'e taşıyacak.

Güney Amerika ülkesi Surinam, İsrail'deki büyükelçiliğini Tel Aviv'den işgal altındaki Kudüs'e taşıyacak.

2018 yılında ABD Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almıştı.

ABD ile birlikte hareket eden birçok ülke de bu adımın ardından büyükelçiliklerinin artık Kudüs'te olacağını açıklamıştı.

Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan son ülke ise Surinam oldu. Surinam'ın Dışişleri Bakanı Alfred Ramdin, İsrail ziyareti sırasında mevkidaşı Yair Lapid'e büyükelçiliğin taşınma işlemleri hakkında detayları açıklarken, diplomatik misyonlarının ne zaman Kudüs'e nakledileceği konusunda ayrıntı vermedi.

Lapid ise, 1975 yılında Hollanda'dan bağımsızlığını kazanan Surinam'a, ülkede meydana gelen doğal afetler nedeniyle insani yardımda bulunacağı sözünü verdi.

Surinam, Hollanda'dan bağımsızlık elde etmiş olsa da ülke siyaseti içerisinde Hollanda ve ABD'nin nüfuz girişimlerinin belirtileri görülüyor.

Birçok ülkenin Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini işgal altındaki Kudüs'e taşıması, İsrail'e uluslararası alanda meşruiyet kazandırma çabalarının bir parçası olarak yorumlanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.