"Bir yılda 43 Ukrayna askeri Rus keskin nişancılarca öldürüldü"

"Bir yılda 43 Ukrayna askeri Rus keskin nişancılarca öldürüldü"

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, bu yıl içinde 43 Ukraynalı askerin keskin nişancı ateşi sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Donbas’taki Rusya destekli güçlerin, Temmuz 2020’da sağlanan ateşkes anlaşmasını Ocak 2021’de ihlal ederek sık sık keskin nişancı saldırılarını kullanmaya başladığını dile getirdi.

"Ocak 2021'den bu yana 43 Ukrayna askeri keskin nişancı ateşiyle hayatını kaybetti"

Rus keskin nişancıların Ukraynalı askerleri öldürdüğünü belirten Bakan, “Bu keskin nişancı saldırılarını, AGİT Gözlem Misyonu duymuyor ve görmüyor. Keskin nişancı ateşinin sonlandırmanın en iyi yolu ise topçu veya bomba atar kullanmaktır. Rusların kurnazlığı da bundan ibaret; keskin nişancıyı sessizce kullanarak askerimizi öldürerek bizi tepki olarak havan veya topçu ateşi kullanmaya zorlamaktır. Daha sonra ise Rus medyaları tüm kanallarda, Ukrayna’nın güya Minsk Anlaşmaları, ateşkesi ihlal ettiğini anlatmaya başlıyor” diye kaydetti.

Keskin nişancıların verdiği zarardan bahseden Reznikov, “Ocak 2021’den bu yana 43 Ukraynalı asker keskin nişancı ateşi sonucu hayatını kaybetti” dedi. Bakan, Rus güçlerin bomba atmak için insansız hava araçları kullandığını ve AGİT Gözlem Misyonu’nun çalışmalarını engellediğini ifade etti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.