Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan arasında 'tarihi' petrol anlaşması

Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan arasında 'tarihi' petrol anlaşması

Birleşik Arap Emirlikleri ile Hindistan arasında petrol alanında bir anlaşma ve 4 mutabakat zaptı imzalandı.

Birleşik Arap Emirlikleri ile Hindistan arasında petrol alanında bir anlaşma ve 4 mutabakat zaptının imzalandığı bildirildi. 


BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, BAE ile Hindistan arasında petrol alanında bir anlaşma ve 4 mutabakat zaptı imzalandı.


BAE tarafından Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Hindistan tarafından da Başbakan Narendra Modi, "tarihi" olarak nitelendirdikleri anlaşmaya imza attı. 


Anlaşmaya göre, Hindistan'ın en büyük petrol arama şirketi Hindistan Ulusal Petrol ve Doğalgaz Şirketi (ONGC), 599 milyon dolarlık katkı payı karşılığında Abu Dabi Emirliği'ndeki Aşağı Zakkum Sahası'nda Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketine (ADNOC) ait olan petrol imtiyaz haklarından yüzde 10 pay alacak.


9 Mart'tan itibaren yürürlüğe girecek anlaşmanın 40 yıl geçerli olacağı ifade edildi. 


Anlaşmayla varılan 4 mutabakat zaptıyla da iki ülke arasındaki ortaklıkların ve bazı alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiği belirtildi.


Kaynak: Anadolu Ajansı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.