Birleşmiş Milletler'den 'kayıp gazeteci Kaşıkçı' açıklaması

Birleşmiş Milletler'den 'kayıp gazeteci Kaşıkçı' açıklaması

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, 'Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasından endişe duyuyoruz' açıklamasında bulundu.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda kaybolmasının ardından dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Son tepki de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi'nden geldi. Ofisten yapılan açıklamada, Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasından dolayı duyulan endişe dile getirildi. 

"Yakından takip ediyoruz"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Kaşıkçı'nın durumunu yakından takip ettiğini belirterek, "Genel Sekreter, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasından son derece endişe duyuyor." ifadelerini kullanmıştı.

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin önemli isimlerinden Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham da, Kaşıkçı ile ilgili, "Eğer Suudi yönetiminin yanlış yaptığına ilişkin iddialarda herhangi bir hakikat payı varsa, bu durumun ABD-Suudi ilişkilerine yıkıcı etki yapacağı, ayrıca hem ekonomik hem de diğer açılardan bunun ağır bir bedelinin olacağı konusunda hemfikiriz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.