Birleşmiş Milletler'den Suriye'de fırınları bombalayan Rusya'ya teşekkür

Birleşmiş Milletler'den Suriye'de fırınları bombalayan Rusya'ya teşekkür

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Suriye'de fırınları ve sivil yerleşim yerlerini bombalayan Rusya'ya teşekkür etti.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Suriye'de fırınları ve sivil yerleşim yerlerini bombalayan Rusya'ya teşekkür etti.

Gıda Programı'nın Suriye bölümü, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Rusya Günü'nü kutladı.

Rusya'ya "Suriye'deki katkılarından" dolayı teşekkür edilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Rusya Dışişleri Bakanlığı'na, Suriye'de WFP'nin çalışmalarını destekledikleri için teşekkürler. Beraber çalışarak, ülke çapındaki ailelerin sofrasında sıcak ve sıhhatli bir öğün olmasını sağlıyoruz."

wfprusya.jpg

Atılan tweet çok kısa bir süre sonra tepkiler üzerine silindi.

2015 yılında Suriye'deki savaşa doğrudan müdahil olan Rusya, sivillerin yaşam alanlarına, fırınlara, camilere, okullara, hastanelere ve sivillere ait diğer toplu alanlara yönelik sistematik saldırılar gerçekleştiriyor.

Suriye'deki savaşa müdahil olduğu ilk dönemde Rusya, saldırılarına İdlib kırsalındaki Serakib'de İHH'ya ait olan ve sivillere ekmek sağlayan bir fırını vurarak başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.