Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırdı

Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırdı

Kripto para birimi Bitcoin son haftalarda istikrarlı şekilde artarak 30 bin dolar eşiğini geçti ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Kripto para birimi Bitcoin son haftalarda istikrarlı şekilde artarak 30 bin dolar eşiğini geçti ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Analistler, yatırımcıların borsadan son iki günde toplu alımlar yaptıklarını ve artan yoğun talebin etkisiyle sanal paranın 32 bin eşiğini geçtiğini aktarıyor.

Bu gelişmeyle birlikte dünyanın en yaygın ve en popüler kripto para birimi olan Bitcoin 2020 yılının başından bu yana yaklaşık olarak yüzde 200'ün üzerinde değer kazanmış oldu.

Ekim ayında sert düşüşler yaşayan Bitcoin'de görülen inişli çıkışlı seyir konusunda uzmanların farklı görüşleri var. Kimileri popüler kripto para biriminin Amerikan dolarının zayıflığı ve portföy çeşitlendiricisi olarak yatırım yapılan altına karşı güçlendiğini savunuyor. Kimi uzmanlarsa Bitcoin'in 3 sene önce yaşanan hızlı yükseliş ve çöküş dönemi gibi spekülatif bir döneme girdiği görüşünde birleşiyor.

Bunun yanında bazı ekonomistler, Bitcoin'in yükselişinin daha ziyade uzun vadeli yatırımcıların etkisiyle olduğunu, Covid-19 sonrası ekonomideki olumsuz durumu azaltmak amacıyla devreye sokulan mali politikalar ve yatırımcıların daha riskli yatırım araçlarına artan ilgisinin de bu hızlı yükselişte etkili olduğunu ifade ediyor. Guggenheim baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, Bitcoin kıtlığının Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından "aşırı para basımı" ile birleştiğinde 400 bin dolara kadar değer kazanabileceğini belirtiyor.

Piyasaya yaklaşık 12 sene önce çıkan ve bir seferliğine sadece 21 milyon adet üretilen (mined) Bitcoin, 2017'de yaklaşık bir ay içerisinde yüzde 250 arttıktan sonra akabindeki 60 günlük süreçte değerinin yüzde 70'ten fazlasını yitirmişti.

Bitcoin'deki ralli diğer kripto paraları da olumlu etkiledi. Bitcoin'den sonra en yaygın kripto paralar olan Ethereum yüzde 7, Ripple (XRP) ise yüzde 6'nin üzerinde değer kazandı. Litecoin, Zcash, Steller Lumens ve NEM ise diğer popüler kripto paralar arasında ilk 10'da yer alıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.