Bitcoin'i resmen tanıyan ilk ülke hangisi olacak?

Bitcoin'i resmen tanıyan ilk ülke hangisi olacak?

Lightning Network ödeme platformu Strike'ın kurucusu Jack Mallers ile çalışan cumhurbaşkanı Nayib Bukele Bitcoin'i devletler bazında resmileştiren ilk isim oluyor.

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Filistin asıllı cumhurbaşkanı Nayib Bukele, El Salvador'un bitcoini yasallaştırıp resmileştireceğini ilan etti. Böylece El Salvador kripto bir paraya resmiyet tanımayı düşündüğünü belirten ilk devlet oldu.

Bitcoin 2021 Konferansı'nda açıklaması duyurulan Nayib Bukele haftaya El Salvador meclisinden bitcoini yasallaştırıp resmileştirecek bir yasa tasarısının geçmesini hedeflediklerini belirtti.

Konferansa, bu tarihi olarak görülen hamlenin lojistiğini belirlemek için cumhurbaşkanı Nayib Bukele ile birlikte çalışan Lightning Network ödeme platformu Strike'ın kurucusu Jack Mallers ev sahipliği yaptı.

Mallers, "El Salvador'un yetişkin nüfusunun %70'inden fazlasının bir banka hesabı yok. Finansal sistemin dışındalar. Finansal sisteme girmek için beraber bir rota çizmemizi önerdiler ve bunu kripto paralar üzerinden yapmaya ağırlık vermeyi düşünüyorlar. El Salvador ile çalışmamız diğer ülkelere de örnek olacak, El Salvador ile aynı şeyi yapmak isteyip de henüz cesaret edemeyen ülkeler olduğunu biliyoruz" dedi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.