"Biz sadece siyahileri öldürürüz"

"Biz sadece siyahileri öldürürüz"

ABD'nin Georgia eyaletinde, bir trafik kontrolü sırasında "Biz sadece siyahileri öldürürüz" diyen polis memurunun işine son verilecek.

ABD'nin Georgia eyaletinde, trafik kontrolü sırasında bir polis memurunun kullandığı sözler ülkede büyük tepkiye neden oldu. Yayınlanan görüntülerde, ABD'li polis memurunun, aracını durdurduğu bir sürücüden sakin olmasını isteyerek "Biz sadece siyahileri öldürürüz" dediği görülüyor.

Perşembe günü olayla ilgili konuşan Cobb County Polis Şefi Mike Register, skandal ifadelerin sahibi Greg Abbott'un işten çıkarma sürecinin başlatıldığını duyurdu.

2016 yılının Temmuz ayında kaydedilen, ancak yeni ortaya çıkan görüntülerde polis memurunun yol kenarında bir aracı durdurduğu görülüyor. Aracın kadın sürücüsünün, polis memuruna telefonunu almak için hereket etmesi gerektiğini ancak korktuğunu söylemesi üzerine Abbott "Ama sen siyahi değilsin. Unutma, biz sadece siyahileri öldürürüz. Evet. Biz sadece siyahileri öldürürüz, öyle değil mi?" şeklinde yanıt veriyor.

Yaklaşık 20 yıldır Cobb County'de polis memuru olan Greg Abbott hakkında görüntülerde ilgili olarak geçtiğimiz hafta soruşturma başlatıldı. Polis Şefi Register, Abbott'un ifadelerini "kabul edilemez" diye tanımladı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.