Blinken: Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi önemli

Blinken: Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi önemli

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Ortak öncelikler konusunda NATO müttefikimiz Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Ortak öncelikler konusunda NATO müttefikimiz Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.

ABD ile Ankara arasındaki iplerin İsrail-Filistin çatışmaları üzerinden gerildiği günlerde Blinken'den "Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi" yönünde bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,"Bugün Mevlüt Çavuşoğlu ile tam da zamanında konuşma fırsatı buldum. Ortak öncelikler konusunda NATO Müttefikimiz Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca Yunanistan ile yapıcı görüşmelere desteğimizi dile getirdim. Demokrasi ve insan haklarının önemini vurguladım.” değerlendirmesinde bulundu.

Price: ABD ile Türkiye arasındaki iş birliğinin önemi görüşüldü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bakan Blinken ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye ve Afganistan'daki ortak çıkarlarımız da dahil olmak üzere ABD ile Türkiye arasındaki iş birliğinin önemini görüştü." ifadelerine yer verdi.

Price geçtiğimiz günlerde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yahudi karşıtı ifadeler kullandığını belirterek Erdoğan'ın söz konusu açıklamalarını kınadıklarını belirtmişti.

Kaynak: Euronews

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.