BM Genel Sekreteri Guterres İsrail'i kınadı

BM Genel Sekreteri Guterres İsrail'i kınadı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de katliamı sürdüren İsrail'i kınayan bir mesaj yayınladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres Pazar günü yaptığı açıklamada "Gazze'de Filistinli sivillerin yürek parçalayan ölümlerinden dolayı" İsrail'i kınadı ve "Filistin halkı için devlet kurmaya direnmenin kabul edilemez olduğunu" söyledi.

Uganda'nın başkenti Kampala'da düzenlenen G77+Çin zirvesinin açılışında konuşan Guterres, "İsrail'in askeri operasyonları kitlesel bir yıkım yarattı ve genel sekreter olarak görev yaptığım süre boyunca görülmemiş ölçekte sivilleri öldürdü" dedi.

Guterres sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yürek parçalayıcı ve kesinlikle kabul edilemez. Orta Doğu bir ateş çemberi, bölgede çatışmaların alevlenmesini önlemek için elimizden geleni yapmalıyız."

Guterres, İsrailliler ve Filistinliler için iki devletli çözümün reddedilmesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu sözlerine ekleyerek, Filistinlilerin devlet kurma hakkını reddetmenin "küresel barış ve güvenlik için büyük bir tehdit haline gelen bir çatışmayı süresiz olarak uzatacağını" ifade etti.

İsrail Gazze'deki saldırılarına 7 Ekim'den bu yana devam ediyor.

Saldırılarda Gazze'de şimdiye dek 25 bini aşkın kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum