BM: Kuzey Kore nükleer füze çalışmalarına devam ediyor

BM: Kuzey Kore nükleer füze çalışmalarına devam ediyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulan raporda, Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze programları için çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un 2. görüşmesinden önce, 15 üyeden oluşan Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunulan rapor, Reuters haber ajansı tarafından ortaya çıkarıldı.

Gizli raporda, "Sivil tesisler, balistik füze denemeleri ve montaj çalışmaları için kullanılıyor. Ayrıca söz konusu füzelerin herhangi bir askeri saldırıda zarar görmemesine çalışılıyor" ifadeleri yer aldı.

Trump ve Kim arasındaki ilk zirve Haziran 2018’de yapılırken, o zamanlar Trump, Kuzey Kore ile ilişkilerde kaydedilen ilerlemelere övgüde bulunmuştu. Birleşmiş Milletler (BM) raporu, Pyongyang'ın ‘balistik füzeleri toplamak ve test etmek için havaalanları gibi sivil tesisleri kullandığını işaret ederek, Kuzey Kore'nin yaptırımları deldiğine dikkat çekildi.

Raporda ayrıca, test, depolama ve toplama alanlarının dağıtılması için Kuzey Kore tarafının sabit bir yönelime sahip olduğunu gösteren güçlü delillerin bulunduğu belirtildi.

Kuzey Kore’nin BM misyonu, BMGK üyelerine Cuma günü sunulan 317 sayfalık rapor hakkında yorumda bulunmasına ilişkin taleplere yanıt vermedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.