BM raporu: Suudi Arabistan'a atılan füzeler İran'a ait

BM raporu: Suudi Arabistan'a atılan füzeler İran'a ait

Birleşmiş Milletler (BM) temmuz 2017'den bu yana Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan 5 balistik füzeyle ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Birleşmiş Milletler (BM) temmuz 2017'den bu yana Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan 5 balistik füzeyle ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, füzeler üzerinde yapılan incelemelerin ardından bazı parçalarının İran'da üretildiği sonucuna varıldığını ve Yemen'den atılan balistik füzelerin İran yapımı füzelerle çok sayıda kilit noktaya sahip olduklarını bildirdi.

Ancak Guterres füze parçalarının ve teknolojisinin İran'dan Yemen'e yaptırımların uygulanmaya başladığı 16 Ocak 2016 tarihinden önce mi yoksa sonra mı getirildiğine dair hiçbir bulguya rastlanmadığının altını çizdi.

BM lideri ayrıca Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın Güvenlik Konseyi'ne verdiği 11 raporda, İran'ın nükleer anlaşmasında üstüne düşeni yaptığını doğruladığını ifade ederek ABD'nin bu anlaşmadan çıkma kararından duyduğu üzüntüyü bir kez daha dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.