BM: Savaşan taraflar 24 saat içinde Hudeyde'den çekilebilir

BM: Savaşan taraflar 24 saat içinde Hudeyde'den çekilebilir

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Griffiths, hükümet güçleri ve Husilerin 24 saat içinde Hudeyde şehrinden çekilebileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Husi savaşçıların ve hükümet güçlerinin liman kenti Hudeyde'den 24 saat içinde çekilebileceğini söyledi. Aralık ayında üzerinde uzlaşılan ateşkes, iki aydır erteleniyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşan Griffiths, iki taraf arasında yapılan görüşmelerin umut vadettiğini söyledi:

"Hudeyde mutabakatının bugün ya da yarın uygulanmaya başlaması muhtemel. Bunun için verilen son tarih kaçırıldı ancak taraflar hep anlaşmayı uygulama kararlılığında olduğunu göstermeye devam etti, beni de buna ikna ettiler. Karşı karşıya olduğumuz zorlukların farkındayım, ama en azından bir günlüğüne zorluklar sebebiyle umutsuzluğa kapılmaktansa cesaretlenebiliriz. Bu eşsiz bir fırsat."

Aralık ayının başında İsveç'in başkenti Stockholm'de Yemen'deki savaşın tarafları milyonlarca sivile insani yardım için kritik bir bölge olan Hudeyde'de ateşkes sağlanması konusunda anlaşmıştı.

Ateşkesin 18 Aralık'ta yerel saatle gece yarısı yürürlüğe girmesi gerekiyordu. Ardından kontrol "yerel güçlere" bırakılacaktı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.