BM Temsilcisi Husileri ikna için Yemen'de

BM Temsilcisi Husileri ikna için Yemen'de

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths Hudeyde konusunu görüşmek için Sanaa'ya gitti.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Husi milisleri Hudeyde kenti ve limanını barışçıl yollarla teslim etmeye ikna etmek için dün Yemen’in başkenti Sana’ya ulaştı.

Martin Griffiths, örgüt liderleriyle bulunacağı temaslarda Husileri, limanı hedef almak veya tahrip etmek gibi düşmanca tavırlardan uzak durmaları için uyaracak.

Husi milisler, daha önce yaptıkları açıklamalarda Griffiths’i, Moritanyalı eski BM Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed’in yolundan gitmekle suçlamıştı. Husiler’e göre Şeyh Ahmed, örgütün istediği yönde çözümler üretememiş ve görevinde başarılı olamamıştı.

Öte yandan Sana’daki yetkili kaynaklar, Husilerin Hudeyde limanını barışçıl yollarla teslim etmeyi reddettiğini ve müzakereleri yeniden başlatmak için uğraşan BM Temsilcisinin çabalarını boşa çıkarmakla tehdit ettiğini aktardı. Örgüt lideri Abdülmelik el-Husi’ye ulaşmaya çalışan Griffiths’in, söz konusu liderle farklı bir sonuca varmayı umduğu belirtiliyor.

Dün Husilerin kontrolündeki Sana Uluslararası Havalimanı’na inen Griffiths henüz resmi bir açıklama yapmazken, Husi milislerinin sözcüsü Muhammed Abdusselam, BM temsilcisini sert bir şekilde eleştiren açıklamalarda bulundu.

Abdusselam, Griffiths’in ‘Şimdiye kadar hiçbir şey yapmadığını’, meşru hükümeti desteklemek için bir kalkan görevi gördüğünü, bu noktada selefinden bir farkı olmadığını ve ‘boşuna çabaladığını’ savundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.