BM uzmanı: İsrail'e ambargo uygulanmalı

BM uzmanı: İsrail'e ambargo uygulanmalı

Birleşmiş Milletler uzmanlarından Francesca Albanese, İsrail'e silah ambargosu uygulanması ve ticari ilişkilerin kesilmesi çağrısı yaptı.

Perşembe günü bir BM uzmanı, Gazze'de soykırım yürüttüğünü belirttiği İsrail'e silah ambargosu uygulanması ve İsrail'le ticari ve mali ilişkilerin kesilmesi için devletlere çağrıda bulundu.

BM İşgal Altındaki Filistin Toprakları Özel Raportörü Francesca Albanese, BM İnsan Hakları Konseyi'nde yaptığı konuşmada "işgal altındaki Filistin topraklarındaki durum apokaliptik. İsrail modern tarihin en acımasız soykırımlarından birinden sorumlu" ifadelerini kullandı.

Albanese, söz konusu açıklamaları, İsrail yerleşimlerini ve Gazze'deki askeri eylemleri desteklediğini söylediği 60'tan fazla şirketin adını verdiği son raporunu sunduğu konuşmasında yaptı.

Albanese "ifşa ettiğim şey bir liste değil, bir sistem ve bunun üzerine gidilmesi gerekiyor" dedi. "Gidişatı tersine çevirmeliyiz" diyen Albanese, devletleri tam bir silah ambargosu uygulamaya, tüm ticari anlaşmaları askıya almaya ve şirketlerin uluslararası hukuk ihlallerine karışmaları halinde yasal sonuçlarla karşılaşmalarını sağlamaya çağırdı.

İsrail'in Cenevre'deki diplomatik misyonu bu hafta başında Albanese'nin son raporunun "yasal olarak temelsiz, karalayıcı ve görevini açıkça kötüye kullanan bir rapor" olduğunu savundu.

İsrail 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde soykırıma devam ediyor.

İsrail'in saldırılarında resmi rakamlara göre şimdiye dek 57 bini aşkın sivil hayatını kaybetmiş durumda. Gerçek ölü sayısının ise çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.