BM'den Halep açıklaması: Siyasi görüşmelere başlama zamanı

BM'den Halep açıklaması: Siyasi görüşmelere başlama zamanı

Staffan de Mistura Suriye'de yeni görüşmeleri için uygun zaman olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin, "Belki de şimdi siyasi görüşmelere tekrar başlamanın tam zamanı. Askeri zafer barış anlamına gelmiyor, barışın ayrı kazanılması gerekiyor." dedi. 

BM Güvenlik Konseyinin kapalı oturumunda Suriye ile ilgili konular ele alındı.

Mistura, oturumun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya'nın yarın İsviçre'nin Cenevre kentinde Halep'in doğusundaki bütün silahlı grupların geri çekilmesini görüşeceğini ifade etti.

Halep'in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden şimdiye kadar 30 binden fazla kişinin ayrıldığını hatırlatan Mistura, Rusya'nın Halep'teki tüm askeri operasyonlarını durdurmasıyla kuşatma altındaki bölgeden yaklaşık 8 bin sivilin daha ayrılabileceğini belirtti.

Mistura, "Halep'te yaşananların önümüzdeki günlerde İdlib'de yaşanmayacağını garanti edebilir misiniz?" sorusuna, "Hayır, garanti veremem." yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.