BM’den Halep İçin Ateşkes Çağrısı

BM’den Halep İçin Ateşkes Çağrısı

Muhaliflerin şehir üzerindeki kuşatmayı kırmasının ardından gelen çağrı eleştirilere maruz kaldı.

BM Güvenlik Konseyi Suriye’yi görüşmek üzere toplanmaya hazırlanırken, BM’nin Suriye’ye insani yardımdan sorumlu iki üst düzey koordinatörü Yakub El Hillo ile Kevin Kennedy bugün yaptıkları ortak açıklamada Halep kenti için acil ateşkes çağrısı yaptı.

Açıklamada çatışmalar sonucunda kentteki elektrik ve su dağıtım altyapısının tahrip olduğu, hasarın en kısa zamanda giderilmemesi halinde bunun kentte yaşayan milyonlarca insan için vahim sonuçları olabileceği konusunda uyardı. İki milyon civarındaki kent sakinin su ve elektriğe erişimi olmadığına dikkat çekilen açıklamada BM’nin olası sonuçlar konusunda ciddi endişe taşıdığının altı çizildi.

Açıklamada şu noktalara dikkat çekildi: “BM acıda bütünleşen Halep kentinin sivil halkına yardım etmeye hazır. BM en azından tam bir ateşkes ya da insani yardım amaçlı haftalık 48 saatlik insani yardım arası talep etmektedir. Böylelikle Halep’teki milyonlarca insana ulaşıp tehlikeli düzeyde azalan gıda ve tıbbi malzeme takviyesi yapılabilir.”

BM'nin bu çağrısının muhalif güçlerin rejime karşı büyük başarılar elde ederek şehir üzerindeki kuşatmayı kırdığı zamana denk gelmesi, bazı aktivist ve gazetecilerin eleştirilerine neden oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.