BM'den "Irak'ta şartsız diyalog" çağrısı

BM'den "Irak'ta şartsız diyalog" çağrısı

Irak'taki Birleşmiş Milletler misyonu, ülkedeki mevcut siyasi krizin istikrarı daha da derinleştirdiğini açıklayarak taraflara ortak noktada buluşma çağrısı yaptı.

Ülkede 10 Ekim 2021'de meclis seçimleri yapılmasına karşılık halen bir hükümet kurulamaması birçok sorunu da beraberinde getirdi.

Söz konusu çağrının, seçimlerin yıl dönümünde gelmesi dikkat çekti.

Bu kapsamda Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), siyasi çıkmazın halkın geçim durumunda sorunlar oluşturduğunu ve bunun önlenmesi için tarafların artık şartsız bir diyalog sürecine girmeleri gerektiğini söyledi.

BM, açıklamasında geçtiğimiz yıldaki seçimlerin güçlükle elde edilen bir kazanım olduğunu belirterek bu süreçte yüzlerce Iraklının yaşamını yitirdiği ve binlercesinin yaralandığı protesto olayları anımsatıldı.

Bu paralelde, Irak halkının ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılayacak yetkin bir hükümetin kurulması için ön koşulsuz diyalog çağrısı yapıldı.

Irak'taki siyasi açmaz, Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr ve Koordinasyon Çerçevesi taraftarlarını karşı karşıya getirmiş ve bir süre ülkede çatışmalara tanık olunmuştu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.