BM'den İsrail'e 'Kudüs' şartı

BM'den İsrail'e 'Kudüs' şartı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İsrail'in BM'nin New York'taki genel merkezinde sergi açma talebinin kabul edilmesi için Kudüs hakkındaki "başkent" nitelemesinin kaldırılmasını şart koştu. 

İsrail'e ait Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İsrail'in BM'nin New York'taki genel merkezinde sergi açma talebinin kabul edilmesi için Kudüs hakkındaki "başkent" nitelemesinin kaldırılmasını şart koştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre BM nezdindeki İsrail heyeti, "Knesset 70. yılını kutluyor - İsrail toplumunu parlamento şekillendiriyor" başlığıyla daha önce Ben Gurion Havaalanı'nda açılan sergiyi New York'taki BM merkezinde de açmak istedi. 

BM tarafından talebe verilen cevapta ise; "Genel Kurul'un ve Güvenlik Konseyi'nin irtibatlı kararları gereği 43 nolu fotoğrafın kaldırılması rica olunur. İsrail'in 1980'de kabul ettiği Kudüs'ü başkent olarak ilan eden temel yasası bizim açımızdan geçersizdir." ifadesinin yer aldığı bir cevap verildi. 

BM'nin cevabında ayrıca bu konunun hassas bir konu olduğu ve verilen bilgilerin uluslararası hukuka ters düştüğü belirtildi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.