BM'den Kaşıkçı cinayeti için 'güvenilir' soruşturma talebi

BM'den Kaşıkçı cinayeti için 'güvenilir' soruşturma talebi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres 'Kaşıkçı cinayetinde suçlu olanların cezalandırılmasının çok önemli olduğunu' belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İstanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılması için 'güvenilir' bir soruşturma talep etti.

Katar’ın başkenti Doha’da yapılan forumda konuşan Guterres, “Kaşıkçı cinayetinin sorumlularının bulunması için etkin bir araştırma kesinlikle gerekli” dedi. Guterres ayrıca, medyaya yansıyan soruşturma raporlarının dışında olayla ilgili başka bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiseri Michelle Bachelet daha önce yaptığı açıklamada "Kaşıkçı cinayetiyle ilgili uluslararası soruşturma yapılması gerektiğini" söylemişti. Bachelet, uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip kurulmasını istemişti.

"Gerçekleri ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konferanstaki konuşmasında Riyad yönetiminin suçluya ya da olaya dair detayları paylaşmadığını belirtti. Çavuşoğlu, “Olayla ilgili bilgileri neden bizimle paylaşmıyorsunuz? (Kaşıkçı’nın) bedeninin kesilerek konsolosluk binası dışına çıkarıldığını biliyoruz, fakat cesedin nerede olduğunu bilmiyoruz” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu ayrıca, “cinayetle ilgili gerçekleri ortaya çıkarma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz” diye ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.