BMGK, 'Kürdistan' referandumundan endişeli

BMGK, 'Kürdistan' referandumundan endişeli

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuna ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden açıklama geldi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 25 Eylül’de Irak Kürdistan Yönetimi'nde yapılacak referandumun istikrarsızlığa yol açabileceği uyarısında bulundu.

BMGK'da tüm üyelerin onayı ile kabul edilen basın bildirisinde, Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılması planlanan referanduma ilişkin kaygılar vurgulandı.

Açıklamada, “BMGK üyeleri, IKBY’nin bölgeyi istikrarsızlaştırma potansiyeli olan tek taraflı referandum planlarından endişe duyuyor. IŞİD ile mücadelenin sürdüğü bir dönemde alınan referandum kararının üç milyondan fazla mülteci ve yerinden edilmiş kişilerin güvenli ve gönüllü bir şekilde dönüşüne gölge düşürecektir. BMGK üyeleri Irak’ın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve birliğine saygı duymaya devam ediyor, merkezi hükümet ve IKBY arasındaki tüm sorunların taraflar arasında diyalog yoluyla çözülmesi çağrısı yapıyor.” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.