Boko Haram Nijerya'da savaş uçağı düşürdüğünü iddia etti

Boko Haram Nijerya'da savaş uçağı düşürdüğünü iddia etti

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno bölgesinde Boko Haram grubuna yönelik operasyon gerçekleştirmek için havalanan savaş uçağının düştüğü bildirildi.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno bölgesinde Boko Haram grubuna yönelik operasyon gerçekleştirmek için havalanan savaş uçağının düştüğü bildirildi.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, 1 Nisan günü Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno bölgesinde Boko Haram grubuna yönelik hava saldırıları gerçekleştirmek için havalanan Nijerya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı ile bağlantı kesildi.

Nijerya Hava Kuvvetleri'nden bir yetkili olan Edward Gabkwet, ülkenin kuzeydoğusunda Boko Haram'a karşı devam eden operasyon için havalanan askeri uçağın Borno eyaletinde kaybolduğunu açıkladı. Gabkwet açıklamasında savaş uçağıyla yerel saatle 17.08'de iletişimin koptuğunu belirtti.

Boko Haram: Uçağı biz düşürdük

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki bölgede etkinliğini sürdüren Ebu Bekir Şekau liderliğindeki Boko Haram grubu ise (Grubun gerçek ismi: Cemaat Ehli Sünnet lil Davet vel Cihad) savaş uçağının kendileri tarafından düşürüldüğüne dair 2 Nisan tarihinde bazı görüntüler yayınladı.

Görüntülerde savaş uçağının düştüğü anlar ve düştükten sonraki enkaz görüntüleri yer alıyor. Ayrıca savaş uçağının pilotunun da öldüğü ifade ediliyor.

Örgütün servis ettiği görüntülerden:

 

Nijerya'da Ebu Bekir Şekau grubu ile IŞİD arasındaki ipler geriliyor

Öte yandan Nijerya'nın kuzeyindeki bölgede Ebu Bekir Şekau'nın lideri olduğu Cemaat Ehli Sünnet lil Davet vel Cihad grubu ile IŞİD bağlantılı silahlı gruplar arasında yer yer çatışmaların yaşandığı biliniyor. IŞİD'in ilk ortaya çıktığı dönemde örgüte bağlılığını ilan eden Ebu Bekir Şekau daha sonra örgüt tarafından azledilmiş, yerine başka bir isim lider olarak atanmıştı. Ancak Şekau halen kendisinin bölgedeki IŞİD yapılanmasının lideri olduğunu öne sürüyor.

Uçağın düşürüldüğü videodaki "kurgu" detayı

Boko Haram grubu tarafından düşürüldüğü iddia edilen Nijerya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağının düştüğü anlara dair servis edilen görüntünün, 2012 yılında İdlib'de Beşar Esed rejimine ait bir helikoptere ait olduğu öne sürüldü.

Araştırmacı Hugo Kaaman tarafından paylaşılan videoda, Boko Haram tarafından savaş uçağının düşürüldüğü anlara dair servis edilen görüntünün Beşar Esed rejimine ait bir helikopterin 2012'de muhaliflerce düşürüldüğü anlara ait olduğu görülüyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum