"Boko Haram Şekau'nun ölümünü doğruladı" iddiası

"Boko Haram Şekau'nun ölümünü doğruladı" iddiası

Boko Haram'ın, grubun lideri Ebubekir Şekau'nun ölümünü doğruladığı iddia edildi.

Boko Haram'ın, grubun lideri Ebubekir Şekau'nun ölümünü doğruladığı iddia edildi.

İddia, Batı Afrika bölgesindeki çatışma ortamını takip eden uzman isimlerden Vincent Foucher tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Boko Haram'a bağlı grupların yayınladığı bir videoyu Twitter hesabı üzerinden aktaran Foucher, videoda "Şekau'nun ölümünün doğrulandığını" dile getirdi.

Videoda konuşan isim, Boko Haram'ın üst düzey isimleri arasında gösterilen Bakura Sahalaba. Bakura Doro olarak da tanınan isim, Boko Haram'ın üst düzey siyasi ve dini liderleri arasında yer alıyordu ve grubun Çad Gölü bölgesindeki kanadına liderlik ediyordu.

IŞİD'in Sambisa Ormanı'nda Şekau'ya düzenlediği baskının ardından, Bakura'nın grubunun da Çad Gölü bölgesinde IŞİD'e saldırılar düzenlediği ifade edilmişti.

Yayınlanan videoda Şekau'nun ölümünü doğruladığı ifade eden Bakura'nın, Boko Haram'ın IŞİD'e katıldığı iddialarını yalanladığı ve "hiçbir şey henüz bitmedi" ifadesini kullandığı öne sürüldü.

Bakura'nın, Boko Haram'ın IŞİD'e katıldığı ilk dönemde IŞİD'e biat ettiği, ancak daha sonra grubu ılımlı bulduğu iddiasıyla ayrıldığı ifade ediliyordu.

Bakura'nın videosu, Şekau'nun ölümüne dair Boko Haram tarafından yayınlanan ilk resmi açıklama olarak kayda geçmiş oldu.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum