Bombardıman durmuyor: Rus uçakları İdlib'te hastane vurdu

Bombardıman durmuyor: Rus uçakları İdlib'te hastane vurdu

Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından İdlib kırsalında düzenlenen hava saldırılarında bölgedeki hastane de hedef alındı.

Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından İdlib kırsalında düzenlenen hava saldırılarında bölgedeki hastane de hedef alındı.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, bu sabah İdlib kırsalına yönelik hava saldırılarını tekrar başlatan Rusya'nın bölgede bulunan hastaneyi hedef aldığı belirtildi.

Rus savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında İdlib'in güney kırsalındaki Kefr Nebl beldesindeki Şam hastanesi hedef alınırken, hastanenin düzenlenen saldırı sebebiyle servis dışı kaldığı belirtildi.

"Nüfuz edici bombalar kullanılıyor"

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Rus savaş uçakları tarafından sivil yerleşim birimlerine düzenlenen saldırıların çoğunda, yer altı depoları ve sığınaklara karşı kullanılan "Nüfuz Edici Bomba" mühimmatı kullanılıyor. Kullanılan bu mühimmat hedef alındığı bölge üzerinde oldukça büyük tahribata yol açıyor.

Rus savaş uçaklarınca geçtiğimiz gün İdlib'in batı kırsalındaki  Cisr'eş Şuğur beldesine düzenlenen bir hava saldırısında da bölge hastanesi hedef alınmış, saldırıda en az 3 sivil yaşamını yitirmişti.

En az 27 sivil öldü

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından dün yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kenti ve çevresine Rusya'nın düzenlediği hava saldırılarında en az 27 sivilin öldüğü ifade edildi.

Öte yandan Tahriru'ş Şam grubuna bağlı İba ajansı bugün İdlib'in güneyindeki Kefr Nebl beldesinde hedef alınan ve servis dışı kalan Şam Hastanesinden görüntüler paylaştı.

İba Ajansı tarafından paylaşılan görüntüler:



Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.