Boris Johnson Aday Olmayacağını Açıkladı

Boris Johnson Aday Olmayacağını Açıkladı

AB karşıtı propagandanın en önemli isimlerinden olan Boris Johnson Muhafazakar Parti liderliğine aday olmayacağını açıkladı.

İngiltere'de AB referandumu sonrası politik dalgalanmalara bir yenisi daha eklendi.

İngiltere'nin AB'den ayrılması yönündeki propagandanın en önemli isimlerinden olan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Muhafazakar Parti liderliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Muhafazakar Parti başkanlığı için adı geçen en önemli isimlerden Boris Johnson, aday olmayacağını açıkladı.

 


Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, İngiltere'nin AB'den ayrılmasını isteyen cephenin önemli isimlerindendi. 

Boris Johnson kimdir

İngiliz muhafazakâr politikacı ve gazeteci olan Boris Johnson halihazırda Londra Belediye Başkanı görevini yürütmektedir. Daha önce Henley milletvekilliği görevinde bulundu. Ayrıca The Spectator dergisinde editör olarak çalıştı.

Johnson daha sonra İngiltere Muhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği mahalli seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçilmiştir.

Johnson İngiltere'nin AB'den ayrılması yönünde karar çıkan referandumda da 'Ayrılalım' cephesinin en ateşli savunucularından biriydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.